Max Life inaugurates next-gen sustainable office for new-age workforce

The collaborative work space, designed especially for the hybrid work model, is spread across 9 floors and is built to improve productivity and collaboration opportunity

0
1503

Max Life Insurance Company has inaugurated its biggest office in India, spread across 1,12,553 sq. ft., at Udyog Vihar, Gurugram (Haryana). Not far from Max Life’s corporate headquarters at DLF Square, Gurugram, the new office, according to Manu Lavanya, director and COO, Max Life Insurance, is “designed as an open, non-hierarchical ‘choice-based workspace’” that “fosters Interaction, learning and inclusion”.

Lavanya elaborates that the “workplace offers personalised experiences that enhance productivity, bringing dynamism to everyday work” and will help build a “culture of holistic growth, agility, flexibility and boundary-less collaboration among Max Life employees, resulting in a truly contemporary next-gen workplace.”

The adaptable and agile office presently has a capacity of 1300 seats mapped for 2100 on a hybrid working model. In the future, the space will be expanded to accommodate a larger workforce. Spread across nine floors, the office will serve as a collaborative centre of community-oriented spaces that encourages innovative thinking and positive hustle.

There are flex seats, booths, large work tables, and benches that allow people to come together and engage, in addition to focus rooms for a quiet time and improved concentration.

The tech-enabled futuristic workspace is aimed at enhancing operational efficiency and creating synergies across diverse teams and processes. It will facilitate further growth in headcount, investment, and solution offerings and will teams advance their digital transformation journeys and drive process efficiencies.

The building is designed to improve energy efficiency and water conservation and reduce the overall carbon footprint. Solar panels provide sustainable energy, and there are electric vehicle-charging stations for each parking floor, along with tap sensors and water aerators, thermal-controlled variable air volume systems, and sunlight harvesting processes. A history wall, art installations, cafeterias, and wellness arenas prioritise employee experience with various other amenities focusing on employee well-being and productivity.

Comment on the Article

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × three =